Stiri

 • Hram la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Titan
  Hram la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Titan

  18 Aprilie 2013

  Marti, 23 aprilie 2013, credinciosii de la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Titan, isi sarbatoresc ocrotitorul. Incepand cu ora 8:30, va fi oficiata slujba Utreniei si apoi Sfanta

 • Sfantul Pavel Tebeul
  Sfantul Pavel Tebeul

  14 Ianuarie 2013

  Sfantul Pavel Tebeul este sarbatorit de Biserica Ortodoxa pe 15 ianuarie. Acesta se numara in randul parintilor pustiei care au vietuit in veacul al III-lea. Este numit "Tebeul" datorita faptului ca s-a nascut in localitatea Tebaida din Egipt.

 • Sfantul Daniil Sihastrul
  Sfantul Daniil Sihastrul

  17 Decembrie 2012

  Sfantul Daniil Sihastrul este praznuit pe 18 decembrie. S-a nascut pe la inceputul secolului al XV-lea, intr-un sat din apropierea orasului Radauti. Ca monah a vietuit o perioada la Schitul "Sfantul Lavrentie”, aproape de satul Laura de astazi.

 • Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
  Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

  07 Noiembrie 2012

  Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil - Ingerii lui Dumnezeu au fost cinstiti de oameni inca din vremurile vechi, de la inceput, insa adesea cinstirea aceasta se prefacea in inchinare, dupa cum se scrie la Cartea a Patra a Regilor.

 • Invierea fiicei lui Iair
  Invierea fiicei lui Iair

  26 Octombrie 2012

  Cuvintele acestea, “Nu te teme, crede numai si se va mantui fiica ta “, sunt cuvinte pe care Domnul nostru Iisus Hristos le-a rostit in legatura cu invierea fiicei lui Iair. Cuvintele au fost rostite catre Iair ,care era mai marele unei sinagogi.

 • Parintele Nicolae Steinhardt: Pacatele si dracii se inmultesc intocmai ca microbii patogeni
  Parintele Nicolae Steinhardt: Pacatele si dracii se inmultesc intocmai ca microbii patogeni

  19 Octombrie 2012

  Cuvant duhovnicesc al parintelui Nicolae Steinhard la Duminica a XIII-a dupa Rusalii - Vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor.

 • Rabdarea
  Rabdarea

  09 Octombrie 2012

  Sfaturi duhovnicesti ale Sfantului Ignatie Briancianinov. Vrei sa ramai in sfanta casa a rabdarii si sa nu mai iesi de acolo? Aduna-ti merindea neaparat trebuincioasa pentru aceasta: dobandeste si inmulteste in tine gandurile si simtamintele smerite.

 • Fericirile Parintelui Paisie Aghioritul
  Fericirile Parintelui Paisie Aghioritul

  28 Septembrie 2012

  Fericirile Parintelui Paisie Aghioritul: 1) Fericiti sunt cei care au iubit pe Hristos mai mult decat toate ale lumii si traiesc departe de lume si aproape de Dumnezeu impartasindu-se de bucurii paradisiace inca de pe pamant.

 • Inaltarea Sfintei Cruci in inima noastra
  Inaltarea Sfintei Cruci in inima noastra

  12 Septembrie 2012

  Cuvinte duhovnicesti ale Sfantului Teofan Zavoratul la Inaltarea Sfintei Cruci. Fiecare crestin trebuie sa isi puna intrebarea daca semnul sfant al Crucii este inaltat si in inima lui. Sa fim cu totii atenti ca nu cumva constiinta sa nu se spuna

 • Sfantul Siluan Athonitul, praznuit la Biserica Sfantul Gheorghe - Titan
  Sfantul Siluan Athonitul, praznuit la Biserica Sfantul Gheorghe - Titan

  05 Septembrie 2012

  Cu prilejul praznuirii Sfantului Siluan Athonitul (24 septembrie), la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe -Titan din Bucuresti, ce pastreaza o particica din moastele acestui mare dascal apostolic si profetic al Bisericii din secolul XX.