Stiri

  • Hram la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Titan
    Hram la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Titan

    18 Aprilie 2013

    Marti, 23 aprilie 2013, credinciosii de la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - Titan, isi sarbatoresc ocrotitorul. Incepand cu ora 8:30, va fi oficiata slujba Utreniei si apoi Sfanta

  • Sfantul Pavel Tebeul
    Sfantul Pavel Tebeul

    14 Ianuarie 2013

    Sfantul Pavel Tebeul este sarbatorit de Biserica Ortodoxa pe 15 ianuarie. Acesta se numara in randul parintilor pustiei care au vietuit in veacul al III-lea. Este numit "Tebeul" datorita faptului ca s-a nascut in localitatea Tebaida din Egipt.

  • Sfantul Daniil Sihastrul
    Sfantul Daniil Sihastrul

    17 Decembrie 2012

    Sfantul Daniil Sihastrul este praznuit pe 18 decembrie. S-a nascut pe la inceputul secolului al XV-lea, intr-un sat din apropierea orasului Radauti. Ca monah a vietuit o perioada la Schitul "Sfantul Lavrentie”, aproape de satul Laura de astazi.

  • Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
    Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

    07 Noiembrie 2012

    Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil - Ingerii lui Dumnezeu au fost cinstiti de oameni inca din vremurile vechi, de la inceput, insa adesea cinstirea aceasta se prefacea in inchinare, dupa cum se scrie la Cartea a Patra a Regilor.

  • Invierea fiicei lui Iair
    Invierea fiicei lui Iair

    26 Octombrie 2012

    Cuvintele acestea, “Nu te teme, crede numai si se va mantui fiica ta “, sunt cuvinte pe care Domnul nostru Iisus Hristos le-a rostit in legatura cu invierea fiicei lui Iair. Cuvintele au fost rostite catre Iair ,care era mai marele unei sinagogi.

  • Parintele Nicolae Steinhardt: Pacatele si dracii se inmultesc intocmai ca microbii patogeni
    Parintele Nicolae Steinhardt: Pacatele si dracii se inmultesc intocmai ca microbii patogeni

    19 Octombrie 2012

    Cuvant duhovnicesc al parintelui Nicolae Steinhard la Duminica a XIII-a dupa Rusalii - Vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor.

  • Rabdarea
    Rabdarea

    09 Octombrie 2012

    Sfaturi duhovnicesti ale Sfantului Ignatie Briancianinov. Vrei sa ramai in sfanta casa a rabdarii si sa nu mai iesi de acolo? Aduna-ti merindea neaparat trebuincioasa pentru aceasta: dobandeste si inmulteste in tine gandurile si simtamintele smerite.

  • Fericirile Parintelui Paisie Aghioritul
    Fericirile Parintelui Paisie Aghioritul

    28 Septembrie 2012

    Fericirile Parintelui Paisie Aghioritul: 1) Fericiti sunt cei care au iubit pe Hristos mai mult decat toate ale lumii si traiesc departe de lume si aproape de Dumnezeu impartasindu-se de bucurii paradisiace inca de pe pamant.

  • Inaltarea Sfintei Cruci in inima noastra
    Inaltarea Sfintei Cruci in inima noastra

    12 Septembrie 2012

    Cuvinte duhovnicesti ale Sfantului Teofan Zavoratul la Inaltarea Sfintei Cruci. Fiecare crestin trebuie sa isi puna intrebarea daca semnul sfant al Crucii este inaltat si in inima lui. Sa fim cu totii atenti ca nu cumva constiinta sa nu se spuna

  • Sfantul Siluan Athonitul, praznuit la Biserica Sfantul Gheorghe - Titan
    Sfantul Siluan Athonitul, praznuit la Biserica Sfantul Gheorghe - Titan

    05 Septembrie 2012

    Cu prilejul praznuirii Sfantului Siluan Athonitul (24 septembrie), la Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe -Titan din Bucuresti, ce pastreaza o particica din moastele acestui mare dascal apostolic si profetic al Bisericii din secolul XX.